«Круті перці» Дзвінки Торохтушки

“КРУТІ ПЕРЦІ” в МЕДОВІЙ ЗАЛИВЦІ
Перець болгарський – 5 кг, капуста – 3 кг, морква 1,5 кг, часник – 6-7 головок, кріп – 1 пучок, петрушка – 1 пучок, мед – 0,5 л, олія – 0, 5 л, оцет – 0,5л, сіль – 4 ст л, цукор – 1,5 склянки, вода – 3л, консервативний букет, духмяний перець, паличка кориці, гвоздика, чорний перець горошком.


Хоча, взагалі-то, до цієї закрутки найважливішою складовою є наявність Spice Girls, котрі допоможуть вам то все почистити, порізати і нафаршувати перці. А також Титан, котрий позакручує слоїки.
Отже : перці миємо, чистимо і бланшуємо 2 хв до м`якості. Виймаємо з окропу і охолоджуємо.


Поки Spice Girls чистять і подрібнюють часник, труть моркву і нарізають зелень, шаткуємо дрібно капусту. Підсолюємо її і перетираємо руками, витримуємо годину, щоб капуста пустила сік і позбулася гірчинки. Тоді відтискаємо, додаємо терту моркву, часник і зелень. Перемішуємо і нафаршовуємо капустою наші перці. Робимо з перчика кришечку, щоб наша начинка не порозбігалася по слоїку і закрутка виглядала красиво, а не як москальські щі.
Готуємо банки і кришки. В кожну кладемо трохи консервативного букету і спеції.
Викладаємо наші перці в слоїки і готуємо заливку.
Кладемо в каструлю мед, цукор, паличку кориці і доводимо на малому вогні до кипіння. Вливаємо олію, знову доводимо до кипіння, щоб потім нам не піднімалась пінка. Опісля вливаємо воду, всипаємо сіль, кладемо два горошки чорного перцю, дві гвоздички і, коли закипить – доливаємо оцет. Пробуємо нашу заливку на смак і – раптом що – досолюємо чи досипаємо цукру.


Заливаємо наш перець гарячою заливкою і ставимо на 25 хвилин у великий баняк на стерилізацію.Після чого Титан їх герметично закручує.
NB(замітки на полях) . Через те, що мед у мене був лише торішній гречаний, заливка вийшла трохи темною. Краще брати світлий, літній мед. Тоді закрутка виглядає геть красиво і може вважатись топ-моделлю кладовки. Смачного!

Коментарі вимкнені.