Помідори в яблучно-медовій заливці від Дзвінки Торохтушки


Осінь повноправно вступає в свої права. Ось і довгождана прохолода, і дощик, і листя жовте вітер обриває з дерев.
Але на грядках ще полишалося трохи смачних і яскравих дарів, котрі дбайливі господині намагаються зберегти до зими. Пропоную таке от осіннє чудо із залишків теплого літа. Помідори мають гарний натуральний вигляд і цікавий яблучний присмак з медовою ноткою.

Помідори – 4 кг, яблука – 1,5 кг, цибуля – 750г,морква – 1 кг, часник – 2 головки, мед – 250г, зелень, сіль – 3 ст. л., цукор – 1 склянка, перець чорний – 0,5 ч.л., перець духм`яний – по 2шт на кожну банку , лавровий лист – по 1 листку, гвоздика – по 1 шт на банку,олія – 1 склянка, оцет – 1 склянка.Можна додати мелений червоний перець.

Цибулю і часник обсмажуємо на олії до прозорості. Додаємо, терту на дрібній терці , моркуву і смажимо до готовності.

Яблука чистимо, ріжемо на дрібні шматки і мелемо в блендері. Вливаємо до овочів і протушуємо. Опісля додаємо мед, сіль, цукор, зелень і чорний перець.Тушкуємо все разом хвилин п`ять і вливаємо оцет. Проварюємо ще хвилину.Якщо заливка надто густа – можна додати трохи води.Але тоді треба буде добавляти і сіль,і цукор, і оцет. Все – заливка готова.

Помідори ріжемо половинками, викладаємо в чисті, простерилізовані банки, де на дні вже є лавровий лист, перець і гвоздика і заливаємо нашою заливкою. Ставимо стерилізувати банки 0,5л – на 15 хв, 1л – на 20 хв.

Закручуємо і охолоджуємо.

Коментарі вимкнені.