Майже кожна тернопільська сім’я отримає іменну ручку від війта

У народі кажуть – треба бути скромнішим. Але, судячи з усього, з цією народною мудрістю війт тернопільський Сергій Віталійович Надал розминувся. Такий висновок можна зробити, ознайомившись з коштами, які виділяє міська рада на висвітлення своєї діяльності. Хоча до чого тут міська рада, якщо у тих висвітленнях світиться винятково одна особа.

Так ось, щоб похвалити себе коханого і дуже вже любимого пенсіонерами, наш війт заплатив газеті «Наш день» 20 тисяч гривень. На 10 тисяч більше отримає за це ж задоволення «Телерадіокомпанія «Смайл». А ось побачити у своїх телевізорах сина Віталія на каналі «TV-4» глядачі зможуть аж за 140 тисяч. І це при тому, що у мерії ще є своя газета, на утримання якої витрачають немалі кошти і вся діяльність якої покликана винятково демонструвати тернополянам досягнення війта, яких і близько нема.

Але то ще дрібниці. Наприклад на горнята, тарілки і стакани міська рада витратила 25 тисяч. І ще 10 – на скатертини і серветки. Причому серветки мають бути не якісь там паперові, а винятково тканинні. У цьому я лише одного не зрозумів – для застілля працівники мають приносити власноруч придбаний алкоголь?

А ще для будиночку на Листопадовій закупили трохи поліролі «Пронто», мішків для сміття, рідкого мила і миючих засобів. І це добре, це правильно. Чистота, як то кажуть, запорука здоров’я. Я лише не зрозумів – у того ж контрагента міська рада замовила посвідчення і туалетний папір. Це тонкий натяк, що насправді ці посвідчення нічого не варті?

І щодо туалетного паперу. За моїми скромними підрахунками закупили більше півтори тисячі рулонів. І це також не дивно. Адже коли до тебе в гості інколи заходять хлопці в масках і з автоматами, то туалетний папір перетворюється на річ першої необхідності.

А ще 4 тисячі з міського бюджету – на гравірування ручок. Не знаю як у кого, а у мене щодо цього виникло аж три версії.
Перша. Мова йде не про ті ручки, якими пишуть, а про дверні. Просто на кожній такій ручці вигравіюють суму, з якою можна заходити у цей кабінет для вирішення того чи іншого питання. Такий собі прейскурант.
Другий. Враховуючи, що ручки досить «ходовий товар» і відвідувачі часто мають звичку забирати їх з собою, на кожній писемній приналежності з’явиться напис: «Ця ручка – власність громади міста і кожного викрадача очікує суворе покарання згідно з Кримінальним кодексом України і особиста зневага Сергія Віталійовича Надала».
І третя, найбільш реальна. Війт наш заздалегідь почав готуватися до наступних виборів, тому на ручках не лише вигравіюють його «сонцеликий образ» з німбом з бруківки, а ще й оброблять їх певними психотропними речовинами. Потім ці ручки безкоштовно роздаватимуть тернополянам. І коли прийде час голосувати у кабінці, то за кого б ти не планував поставити хрестик, ручка автоматично проголосує за кого треба. А за кого – ви вже здогадуйтеся самі.
Андрій БЕРЕЗОВЧУК

Коментарі вимкнені.