Про не адекватну поведінку чиновників тернопільської міськради розповіли активісти “Прозоро”

Про не адекватну поведінку чиновників тернопільської міськради під час закупівлі протигазів розповів під час прес-конференції розповів голова правління громадської організації «Центр громадського моніторингу та досліджень» Мирослав Сімка.

– Заступник міського голови, керуючий справами Іван Хімейчук був відповідальний за проведення закупівель протигазів у системі «Прозоро», – розповів Мирослав Сімка. – Найдешевшу пропозицію одного з учасників – ТОВ «Таланпром» – було відхилено. Товариство це рішення оскаржило. Скарги щодо допорогових закупівель, тобто тих, які не перевищують 200 тисяч гривень, розглядають на профільній комісії при департаменті державних закупівель Міністерства економічного розвитку та торгівлі України. Ця комісія підтвердила неправомірність відхилення пропозиції. Скаржник скерував відповідного листа замовнику з вимогою усунути порушення та укласти договір з організацією, яка подала найменшу цінову пропозицію. Шкода, але у міській раді від рекомендацій відмовились, вони мали таке право, і договір був укладений з організацією, яка більш подобалась замовнику торгів. Це вказує на не зовсім адекватну поведінку чиновників міськради і підтверджує підозру про те, що вибрана ними організація для закупівлі протигазів опинилась там не випадково.

На прес-конференції також були присутні і представники міської ради. Вони пояснили чому обрали дорожчу пропозицію. Однією з умов торгів була закупівля протигазів виготовлених у 2016 році. А товариство, яке пропонувало дешевшу ціну не надало інформації про рік виготовлення пропонованої продукції. Через це у міськраді вирішили купити протигази в іншого учасника за більшою ціною. Мовляв, якщо протигази виявляться неякісними, то наступного року знову довелось би закуповувати нові.

За Збручем

Коментарі вимкнені.