У депутата тернопільської міськради В.Лукіна серйозні “плечі” – ціла армія тролів

Лукін В. “Партія регіонів”

Після того, як на сайті “Погляд” вийшла стаття (“Депутат Лукін каже, що...”) з подробицями скандалу в Тернопільській міській раді між депутатом Василем Лукіном та керівником організаційного відділу ради Наталією Стець, публікацію активно почали коментувати. Але, що цікаво, роблять це переважно одні й ті ж люди, з одних і тих же комп’ютерів.

Таких коментаторів в інтернет-просторі ще називають тролями.

Пересічні читачі, які залишають свої думки і бачення ситуації, і тролі поділилися на два штаби. Одні – розмірковують, який же Лукін непорядний, які у нього проблеми “з головою”, тощо. Інші же стверджують, що Лвукін чинить правильно, а неправа брехлива міська рада та начальниця, яка “в долі” з Надалом та його заступниками.

Адміністратор “Погляду”, спостерігаючи ці баталії, назвав їх “діалогом двох осіб”. Оскільки коментарі “за” Лукіна надходили з рівним інтервалом в одну-дві хвилини, в один час (близько 1.00-1.50), з одного комп’ютера, про що свідчать IP-адреси коментарів. За схожою схемою надходили і коментарі “проти” Лукіна – з рівним інтервалом (в проміжку між 19.20 та 20.20) та в кількох випадках з кількох однакових IP-адрес. Складається враження, що кілька осіб на одному кінці Тернополя зводять рахунки з особою на іншому кінці міста, змагаючись в красномовності та обливанні брудом героїв статті. Дивно, чому ще не “приплели” сюди третю сторону публікації – правоохоронців.

Цікавим є той факт, що всі коментарі з “наїздами” на Василя Лукіна станом на 09.00 15 листопада надійшли із семи різних комп’ютерів. А коментарі в підтримку Василя Лукіна, станом на той же час – з одного комп’ютера, судячи з IP-адрес.

Не дарма користувач з ніком “Павло” (він же Турський, він же Травматолог, Міша, Рома, Люда та ін.) писав “З ким ви боретесь, в Лукіна серйозні зв’язки”. Схоже, що це правда – і у депутата ціла армія нічних тролів.

 Юзя Мельник

Коментарі вимкнені.