61% ковбасних виробів на Тернопільщині виготовленні з порушеннями

У грудні 2010 року відділом державного нагляду ДП «Тернопільстандартметрологія» проведено 18 перевірок за додержанням стандартів, норм і правил. Порушення встановлені у 11 (61%) випадках, повідомила “Погляд” прес-служба ДП “ТЕРНОПIЛЬСТАНДАРТМЕТРОЛОГIЯ”.

Зокрема, державний нагляд  за додержанням  вимог стандартів, норм і правил при виробництві ковбасних виробів був здійснений на  4  підприємствах області. Порушення вимог чинних стандартів та законодавчих актів  встановлені  на всіх перевірених підприємствах. Заборонена реалізація  ковбасних виробів загальною вартістю 2,8 тис.грн. За реалізацію  продукції, яка не відповідала вимогам стандартів та чинного законодавства,  до всіх виробників  застосовані штрафні  санкції на загальну суму 2,4 тис.грн.   Через відсутність  належних умов для  виробництва якісних ковбасних виробів підприємцям заборонена реалізація  продукції. Основними порушеннями щодо якості ковбасних виробів та її маркування виявилися: перевищений вміст вологи, наявність крохмалю, який не передбачений  стандартом,  порушення правил  маркування (неправильно  вказані  умови зберігання, відсутня дата виготовлення, не вказана загальна назва продукту).

Загалом у грудні підприємствам-порушникам видано 9 приписів про заборону реалізації 9 нестандартних партій продукції загальною вартістю близько 22 тис. грн., 10 приписів про заборону реалізації всієї продукції 10 видів. 2 особи притягнуті до адміністративної відповідальності. Загальна сума штрафів перевищила 8 тис. грн.

загрузка...

-1 thoughts on “61% ковбасних виробів на Тернопільщині виготовленні з порушеннями

  • 21:48 | 29 грудня, 2010 at 21:48
    Permalink

    За 61% порушень 8000 штрафу,сиділа б метрологія тихенько і не позорилася такими показниками.

Comments are closed.