Тонкощі виготовлення домашнього масла (рецепт)
З літра збираної сметани виходить приблизно 400 гр масла і маслянка, яку дуже добре пити: смачно і корисно.
Літру збираної сметани треба потримати через ніч на столі, бо зимова сметана не така добра, як літня і перед збиванням має трохи підкиснути або, принаймні, не стояти в холодильнику.
Збити міксером. Час збивання – від 20 хв. до години, залежно від сметани.
Коли відійшла маслянка, ложкою стиснути масло докупи, а маслянку злити. Потім ще трохи збити, і знов злити маслянку (через широке чайне ситечко прямо в банку). Потім руками сформувати масло у потрібну форму – і в масляничку.
Якщо ви хочете, щоб воно було мінімально кисленьке – можете його ще промити.
Масло можна давати всюди, як і звичайне, магазинне. Хіба що, у випічку – трохи менше, ніж в рецепті.
Не набагато дорожче, ніж в магазині, зате смачно і натурально!
Коментарі вимкнені.