Сергію Надалу було важко вставити слово на програмі Савіка Шустера

Вчора ввечері тернополяни мали змогу спостерігати за спокійним, виваженим і, як завжди, лаконічним мером Тернополя – Сергієм Надалом, який завітав у студію до Савіка Шустера. Сергій Віталійович, очевидно, був запрошеним в якості позитивного персонажу, на “господарці” у якого все гаразд.  Сказати подібне не можна про опонентів, які зібралися у студії, адже баталії тривали не дитячі. Сегій Надал майже весь ефір відмовчувався, адже вставити слово у “перепалки” присутніх у студії мерів, голів ОДА та депутатів Верховної Ради, вже, мабуть, звичних до подібних заходів, було не легко.  Особливо багато і емоційно говорив Олег Ляшко, який дискутував, мабуть, з усіма присутніми.

Тема обговорення була повязана із проблемами, спричиненими початком опалювального сезону, ціною на газ та несподіванками, які виникають в українському суспільстві у цій сфері. Тернополя вони стосувалися опосередковано.

– На наступний день після виборів, коли за результатами екзит-полів стало зрозуміло, що партія влади тут не проходить , прийшов лист про відключення газу. Але ми живемо у правовій державі, на вулиці мінусова температура. Використання газу можна знизити до певних правових норм, але не вимкнути зовсім, бо це протизаконно. Нам вдалося в той час не відключити газ, за що дякую і органам прокуратури,  і правоохоронним органам, які вмовили газовиків не порушувати закон, – проінформував Сергій Віталійович.

Надал також зазначив, що “сьогодні ніхто не говорить про те, скільки держава винна кожному з міст”. За його словами, заборгованості, як такої, не має жодне місто України. Напаки, актуальною може стати тема, скільки повинна компенсувати держава кожному місту, враховуючи різницю ціни газу.

– Відключення газу того разу ми не допустили, – резюмував мер Тернополя, чим викликав шквал оплесків та овацій у студії.

Справжніми “зірками” вечора стали пани Ляшко та Добкін, які дуже емоційно обговорювали існуючі програми, пише like

Коментарі вимкнені.