70% страв у тернопільських ресторанах готують з порушеннями
ДП «Тернопільстандартметрологія» спільно з Інспекцією з питань захисту прав споживачів у Тернопільській області станом на 23 травня цього року перевірила 28 зразків кулінарної продукції різних закладів ресторанного господарства області.
Випробування проводились по визначенню фізико-хімічних показників згідно рецептур на страви.
Біля 70% від загальної кількості зразків кулінарної продукції не відповідали вимогам рецептур за такими основними показниками: занижений міст жиру, завищений міст вологи, недокладення в кулінарні страви таких компонентів, як м’ясо та риба, часткова заміна м’яса або м’ясного фаршу в страві хлібом, паніровкою та ін., вага більшості готових кулінарних страв була заниженою, – повідомляє ДП «Тернопільстандартметрологія».
Коментарі вимкнені.