6 серпня – паломництво для алкозалежних і членів їх родин

Духовною терапією допомагають залежним від алкоголю та членам їх родин у центрі, створеному зусиллями греко-католицької церкви. Терапевт, психолог та священик спільно з залежними від алкоголю проводять десятиденні реколекції, під час яких намагаються відкрити таким людям шлях до Бога. Допомагають залежним від алкоголю та їх родинам і паломництвом. Чергове відбудеться вже цієї суботи, шостого серпня. Можна буде відвідати духовні місця, дізнатися багато корисної інформації. Долучитися до паломництва ще не пізно, кажуть організатори, – пише TV4

У Тернополі Центр для допомоги залежним від алкоголю та членам їх родин створили силами Української греко-католицької церкви у приміщенні Карітасу. Терапевт, психолог та священик допомогають залежним від алкоголю змінити свій внутрішній світ, замислитись над стосунками з Богом, наново будувати життя.

 

– Від місяця вересня, щосереди, від пів десятої ранку до дванадцятої дня, проводяться консультації. Це є безкоштовно, це є анонімно, – каже  отець-доктор Андрій ЛОГІН голова підкомісії УГКЦ “За тверезість життя”- Людина може просто прийти розповісти про свою проблему. Але, крім того, ми надаємо практичну допомогу – ми надаємо так звану духовну терапію.

Упродовж десяти днів у центрі із залежними від алкоголю проводять реколекції. Працюють у центрі також із співзалежними людьми, а також із дітьми, чиї батьки зловживають спиртним. Цього року влітку для таких дітей провели два табори. Допомогають співзалежним людям і паломництвом. Цієї суботи, шостого серпня, для охочих буде нагода взяти участь в одноденному такому паломництві.

– Це поїздка буде саме Тернопіллям. Ми відвідаємо село Ладичин, де є Золота Книга тверезості, – розповідає  Андрій ЛОГІН, – Побуваємо в Копичинцях, де є старовинний храм з 1630 року, там є також хрест тверезості, який був закладений на честь створення братства тверезості. Побуваємо в селі біля Теребовлі, де колись перебував оригінал ікони Теребовлянської Матері Божої. Таке паломництво ми здійснюємо в співпраці з паломницьким центром Емаус, на вулиці Шептицького, вони є практичним організатором цієї поїздки. Тому я думаю, якщо звернутися, то можна приєднатися.

Таке паломництво корисне й тим, що впродовж дня можна буде отримати багато практичних порад. До прикладу, з чого починати допомогу тій людині, яка не хоче визнати свою алкозалежність, або як спілкуватися з нею. Така інформація, каже отець Андрій Логін, має бути першим кроком до змін для залежних від алкоголю.

 

Коментарі вимкнені.