«Агропродсервіс» нарощує свої потужності

У Тернопільському районі заклали першу цеглину під будівництво тваринницького комплексу приватного агропромислового підприємства «Агропродсервіс».

Господарство ПАП «Агропродсервіс» (с. Настасів, Тернопільський район) входить до Корпорації «Агропродсервіс», заснованої Іваном Адамовичем Чайківським. Керує господарством Баран Андрій Степанович, а напрямок тваринництва у господарстві очолює Березовський Роман Зіновійович.

Левову частку у діяльності підприємства займає рослинництво: загалом корпорації належить більше 32 тис. га, на яких успішно вирощують зернові та олійні культури, що зокрема є основною сировиною для власного кормовиробництва (нещодавно господарство запустило у с. Настасів комбікормовий завод проектною потужністю 10т/год.). Примітно, що ПАП «Агропродсервіс» також є елітгоспом із вирощування насіння зернових.
Із 2005 року динамічно розвивається свинарство, яке у господарстві вважають справді вигідним та перспективним. Так, завдяки мудрим інвестиціям (а це близько 40 млн грн впродовж 2008 – 2010 рр.) у сучасне технічне оснащення, налагодження виробничих процесів та навчання персоналу господарство за п’ять років наростило потужності із 360 до 3 020 свиноматок.
У березні 2006 року ПАП «Агропродсервіс» отримало статус племрепродуктора, а у травні 2009 року — племзаводу із розведення свиней породи Ландрас. Наразі господарство також працює із племінними свинями порід Дюрок, Гемпшир, П’єтрен польської селекції. Але у планах до 2014 року потроїти обсяги виробництва і вийти із 35 тис. до 150 тис. свиней загального стада. Для реалізації поставлених цілей уже взялися за реконструкцію старих та будівництво нових виробничих приміщень на базі сіл Настасів, Байківці та Ланівці Тернопільскої області, а також Чернів Івано-Франківської. Окрім того, до кінця року господарство завезе високопродуктивних тварин датської селекції для поліпшення генофонду основного стада та отримання вищих виробничих показників. ПАП «Агропродсервіс» виступили ініціаторами та засновниками Асоціації свинарів України.
Із 2008 року ПАП «Агропродсервіс» успішно вирощує м’ясну та молочну ВРХ, а в найближчому майбутньому планує зайнятися вирощуванням індиків.

ЧАЙКІВСЬКИЙ Іван Адамович – генеральний директор. 19 грудня 1998 року був обраний головою правління Товариства власників «Колос» села Настасів. З 1 вересня 1999 року – на підприємстві. Освіта – вища економічна, магістр. Нагороджений медаллю «За працю і звитягу», відзначений численними подяками прем’єр-міністра України, міністерств, органів виконавчої влади. Здійснює оперативне та стратегічне управління усією корпорацією.

 

Коментарі вимкнені.