“День гніву” по-українськи – і билися, і молилися

На місці проведення акції “День гніву” в Маріїнському парку відбулися зіткнення між беркутівцями та мітингувальниками, які намагалися пронести намети для їх встановлення. Міліція, застосувавши сил, затримала вісьмох демонстрантів, серед яких був і член Конгресу українських націоналістів Микола Коханівський. На них були складені протоколи та було  звільнено після кількох годин, – пише Газета по-українськи.

Раніше голова прес-служби київської міліції Володимир Поліщук повідомив, що сьогодні в парку заборонено встановлювати намети. Тих, хто буде намагатися це робити буде затримано. Міліція однак не зможе затримати народних депутатів, оскільки вони володіють недоторканністю.

Водночас лідер громадського руху “Спільна справа” та ініціатор акції Олександр Данилюк показав йому дозвіл на зустріч на цьому місці народного депутата від блоку НУ-НС Гримчака з його виборцями. Поліщук також пообіцяв, що міліція не буде бити учасників акції.

Згодом  під час акції “Беркут” оточив людей, що прийшли та намагався розділити їх, щоб виштовхати з парку. Мітингувальники вигукували “Банду геть!”, “Ганьба!” та намагалися вирватися з живого кільця беркутівців.

Під час акції наметовий храм УПЦ МП провів службу. Було винесено ікони, хрести, люди молилися за майбутнє України.

Охороняли правопорядок у парку близько 1400 силовиків за наявності близько 300 мітингувальників. Поблизу місця проведення акції стояло також 13 автобусів з правоохоронцями.

Зазнавши часткову поразку в перший “День гніву”, його учасники пообіцяли зібратися знову і заявити про свої вимоги: відставка президента, уряду, парламенту.

Коментарі вимкнені.