“День трудящих” Тернопіль провів у чорних масках

Фото "20 хвилин"

Кількасот молодих людей, котрі називають себе автономними націоналістами, пройшли вулицями Тернополя з нагоди всесвітнього дня робітників, пише газета “20 хвилин”. Вони закликали бунтувати та встановлювати “Рівність, свободу, братерство!”

Геть ментів! Ні міліцейській державі! – кричали молодики у чорних масках 1 травня, проходячи проспектом С.Бандери та вулицею Руською.

Кількадесят міліціонерів, котрі супроводжували колону, та бійці “беркута”, що рухались позаду неї, слухали такі гасла незворушно. Щоправда, у бічних вуличках стояли напоготові кілька міліцейських спецвантажівок із будками, у яких зазвичай “пакують” затриманих під час заворушень.

Марш проти капіталізму 1 травня у Тернополі провели “автономні націоналісти”. Першотравнева колона пройшла від “літака” на Східному до пам’ятника Франкові. Обличчя більшості молодих людей були приховані під масками.

– Ми не хочемо наражати себе на переслідування, – пояснив один з учасників маршу.

Більшість учасників походу були одягнені у чорне. У руках – червоно-чорні та чорні прапори із символом у вигляді перекресленої букви N. Дехто був одягнений у вишиванки.

Гасла “автономних націоналістів”: “Свободу, рівність, соціалізм!” та “Смерть буржуям!” дуже подивували тернополян, які бачили усе це дійство.

– Я стояв собі на зупинці, чекав маршрутку, але дорога чомусь була цілком порожня, – розповідає тернополянин Андрій Усик, який став свідком маршу. – За хвилину замість машин на обрії побачив колону людей у чорному, які щось голосно кричали. Я навіть злякався. Боявся, що вони можуть почати громити усе підряд. Вони пройшли повз мене – у чорних масках та медичних пов’язках. Я навіть сфотографував все це на мобілку.

Самі учасники мітингу кажуть, що таким способом добиваються кращого життя. Адже сучасні олігархи – це ті самі “буржуї-капіталісти”.

– У Тернопіль приїхали наші друзі з різних міст. Багато хлопців та дівчат зі Східної України, – розповів один з організаторів акції Орест Бор. – Після закінчення маршу у нас відбудеться концерт для учасників ходи. Закликаємо молодь любити життя та бунтувати проти соціальної несправедливості і зла. Ми націоналісти, тому виступаємо за добро своєї нації та соціальну справедливість — щоб в Україні не “жирував” 1% олігархів, на яких працюює усе населення країни.

З часів незалежності, за словами учасників маршу, це перша в Україні така масова демонстрація у день 1 травня.

Коментарі вимкнені.