Депутатів тернопільської міської ради посадять за парти

партаДекілька семінарів проведуть для того, щою депутати знали свої обов’язки

– Нещодавно я зустрічався з керівником програми Міжнародного республіканського інституту Олександром Примостком, – розповів міський голова Тернополя Сергій Надал, – Ми обговорили навчальну програму для депутатів Тернопільської міської ради.

Програма, за якою пропонується навчання, розроблена міжнародним республіканським інститутом включає три семінари через пів року кожен. Вона – абсолютно безкоштовна і розрахована на те, щоб депутати знали свої права та обов’язки, а також вчилися ефективно працювати у раді.

Цю програму читають протягом десяти років по всій Україні. В основному вона розрахована на новообраних депутатів, які ще не мають великого досвіду. Зараз буде проведене таке навчання для міськрад у Кам’янці-Подільському та у Сумах. Це програма, на яку запрошують відомих експертів та депутатів, щоб вони поділилися досвідом.

Програму навчання депутатів планують провести у Тернопільській міській раді 24-25 вересня. На першому семінарі обранцям тернополян розкажуть про їхні повноваження та обов’язки, особливості бюджетного процесу в місцевих радах, комунальну власність як матеріально-фінансову основу місцевого самоврядування, налагодження комунікації між органами місцевого самоврядування та громадою, особливості стратегічного та тактичного планування.

Наступні семінари проведуть на теми, які цікавитимуть самих депутатів.

– Ми також проведемо опитування серед депутатів, щоб вони визначили, які практичні навики хотіли б отримати для того, щоб в подальшому ефективніше працювати, – каже мер, – Можливо, проведемо в економічному інституті і загальну презентацію діяльності міжнародного республіканського інституту. На сесіях міськради в основному вирішуються господарські, земельні та комунальні питання. Саме у цих напрямках, думаю, потрібно робити акцент у навчанні депутатів.

Окрім навчання, програма включає і оцінку діяльності ради. Планується, що семінари відвідуватимуть по 20-25 учасників. П’ятеро людей проходитимуть анкетування і три людини не будуть брати участі взагалі, щоб можна було порівняти і визначити рівень ефективності навчальної програми для депутатів.

 

 

-1 thoughts on “Депутатів тернопільської міської ради посадять за парти

  • 08:47 | 29.06.2011 о 08:47
    Permalink

    Вчіться і працюйте!!!!! Це, напевно, досить цікаво. Думаю, варто зробити відкриту презентацію програм інституту в економічному.

Коментарі вимкнені.