В Тернополі була окрема держава

24-26 червня у Тернополі діяла окрема держава – «Студентська республіка».  Почесними громадянами стали студенти тернопільських вузів. Студреспубліка була в гідропарку “Топільче”,  на Козацькому острові.

Як повідомили організатори, спершу у вишах проходять відбіркові тури і кожен з них формує команду, яка репрезентує на цьому проекті свій вищий навчальний заклад. Під час Студреспубліки команди імплементуються у політичні партії, однак вони не повинні бути аналогами діючих. Протягом доби студенти реєструють їх як суб’єктів внутрішнього політичного процесу. Команди, у складі 10 осіб, висувають свою програму і кандидата у мери, а це ще один учасник. Політичні партії і блоки представлятимуть власне бачення таких актуальних тем: “Чемпіонат Європи з водно-моторного спорту” і “Місто Тернопіль як транзитне місто Євро-2012”. Якщо раніше проект проводився на базі трьох-чотирьох вишів, то цього року організатори очікують, що їх буде значно більше. Принаймні на перше засідання оргкомітету приїхали представники з вишів Бучача, Зборова, Кременця, Бережан.

Щоб потрапити у Студреспубліку, потрібно на “митниці” придбати візу. Ліниві обміняють гривні на внутрішню валюту, а кмітливішим буде надано можливість заробляти їх власною фантазією. Окрім того, “держава”, а точніше управління економіки, надаватиме кредити. У центрі Студреспібліки знаходитиметься інформаційний майданчик. ЗМІ будуть як провладними, так опозиційними і “жовтими”. Щодня завдяки внутрішній газеті “громадяни” дізнаватимуться про новини студентської країни.

Студреспубліці відбуватимуться різноманітні суб-фестивалі молодіжних сучасних напрямків.

Наостанок у неділю, 26 червня, обрався магістрат, який формується згідно пропорційної системи виборів. Його склад – 10 осіб і один мер, яким став Роман Довгошия.

А сам фінал міжнародного проекту відбуватиметься до Дня Незалежності, на узбережжі Криму, 20-24 серпня. Там зберуться переможці регіональних етапів для обрання Студентського президента та депутатів Студентського парламенту України. Найактивніші молоді люди матимуть нагоду поспілкуватися, поділитись думками та ідеями з українськими політиками.

 

 

Коментарі вимкнені.