Дітей на Тернопіллі вчили гасити пожежі

Цьогоріч навчально-тренувальний табір «Вогнеборець» зібрав 62 дітей рятувальників та їх друзів.
Протягом двох тижнів юні вогнеборці навчались вправно та професійно гасити пожежі, надавати невідкладну медичну та психологічну допомогу у надзвичайних ситуаціях. Спеціально були організовані цікаві екскурсії, захоплюючі конкурси, спортивні розваги.
Вже третій рік поспіль територію для наметового містечка люб’язно надає директор оздоровчого комплексу «Лісовий» Кіндрат Іван Васильович. І не дивно, що організатори табору вибрали саме село Скоморохи Бучацького району, адже це чи не наймальовничіша місцевість на Тернопільщині.
З кожним роком працівники Управління стараються втілити в життя нові та цікаві ідеї проведення часу. Щоб діти відчували себе комфортно, вихователі намагались створити умови проживання максимально наближені до сучасних. Кожен учасник був забезпечений усім необхідним. У великому просторому наметі, розташованому на території наметового містечка, розмістили настільний теніс, відведені місця для гри в шахи і малювання, а ввечері намет перетворювався на великий кінозал.
Вже четвертий рік поспіль керівництво Управління організовує відпочинок для дітей. Із захоплення, щирою усмішкою та приємними спогадами ділились гості з Республіки Польща. Шестеро дітей та троє вихователів в друге відвідали Україну. Варто зазначити, що саме від польських колег перейняли традицію проведення таких таборів. Дитяча відвертість і щирість у спілкуванні дітей з різних країн допомагала знаходити спільну мову і дорослим. Адже у них була одна мета – щоб діти залишились задоволені і з новими силами розпочали новий навчальний рік.
Активний відпочинок, дотримання чіткого розпорядку дня, під пильним наглядом вихователів – всі ці фактори скріплюють дух і тренують витримку, такі необхідні у дорослому житті. А крім цього діти мали можливість ознайомитись із рятувальною технікою, на практиці навчитись правильно розгортати пожежні рукави і подавати воду, а набуті навики з медицини в будь-який критичний момент можуть пригодитись їм в житті. Вміння користуватись металошукачем, вправно і швидко зав’язувати рятувальні вузли, накладати шини і робити перев’язки при різних видах кровотеч – і це далеко не все чого навчились за два тижні юні вогнеборці. Вільного часу практично не залишалось. По закінченні ранкових занять і після смачного обіду діти мали можливість грати у футбол, настільний теніс, бадмінтон, малювати, співати чи слухати музику.
Швидко пролетів весело проведений час вже за спиною залишились два тижні. Усе чому навчилися юні вогнеборці показали рідним та знайомим, які приїхали на урочисте закриття.
В урочистостях з нагоди закриття табору взяли участь начальник Управління МНС України в Тернопільській області генерал-майор Євген Лукавий, заступник начальника УМВС полковник Облещук Василь, начальник Тернопільського обласного військового комісаріату Олег Довгалюк, начальник обласного загону місцевої пожежної охорони Тендицький Петро Йосипович, гості та батьки.
Кожному вихованцю начальник Управління Євген Лукавий вручив посвідчення учасника табору. Пам’ятними подарунками обмінялись і самі учасники, українські діти подарували польським колегам футболки та кепки з емблемою табору.
Завершилося дійство святковим концертом, які підготували учасники табору. Щасливі, відпочивші та задоволені вони повертаються додому.

Коментарі вимкнені.