До безкоштовної агрошколи надійшли 300 заявок

21 червня в Тернополі відкрили безкоштовну школу для агрономів. У перший набір потрапили 20 випускників сільськогосподарських вузів. На час навчання, яке триватиме шість місяців, їм забезпечать проживання, харчування та платитимуть стипендію.

Школу організовує агрохолдинг “Мрія” — засноване на Тернопільщині агропідприємство, яке стало одним із найбільших виробників сільгосппродукції в Україні.

— Щось нове навчитися завжди добре. Тим більше, то ж серйозна компанія — є можливість на роботу з перспективою влаштуватися. Я поки що нежонатий, то можу і в іншій області попрацювати, — розповідає 25-річний Михайло Порохнавець із міста Самбір Львівської області. За день до відкриття школи говоримо в перерві між тестами і співбесідою, які перед навчанням проходять претенденти.

— Коли закінчив технікум, продавав засоби захисту рослин, потім був керівником одного маленького сільгосппідприємства. Зараз безробітний, то є час навчатися.

— Коли ми цю школу організовували, то виходили з власних потреб — не вистачає висококваліфікованих працівників в агрономічній сфері, — каже керівник відділу підбору персоналу “Мрії” Олена Левченко. — Студентам, яких відібрали, забезпечуємо “шоколадні” умови. Інші подібні навчання в Україні проводять тільки на платній основі. Ми ж ще стипендію будемо платити. Випускникам — тисячу гривень, а тим, хто вже мав досвід роботи, — 3 тисячі.

В агрохолдингу кажуть, що пропонуватимуть випускникам роботу з окладом від 5 тис. грн. Навчання планують проводити на постійній основі — набиратимуть студентів двічі на рік. Під час першого набору організатори отримали 300 заявок, – пише “Газета по-українськи”.

Коментарі вимкнені.