До податківців 101 раз письмово звернулись тернополяни

До податкових органів Тернопільської області за I півріччя цього року від громадян на розгляд надійшло 101 письмове звернення, а на особистих прийомах у посадових осіб податкових органів побувало 99 громадян.

В письмовому вигляді громадяни найбільше звертались по питаннях, пов’язаних з ідентифікаційними номерами. У зв’язку з набранням чинності з початку року норм Податкового кодексу України громадяни також звертались по питаннях оподаткування підприємницької діяльності та по питаннях з податку на доходи фізичних осіб. Зокрема, з такими питаннями письмово звернулись 20 громадян письмово та 46 громадян усно на особистих прийомах. По питаннях контрольно-перевірочної роботи звернулось 27 громадян, а 14 письмових звернень громадян містили інформацію про ухилення окремих громадян від сплати податків.

Загалом до податкових органів області звернулись 62 приватні підприємці, на особистих прийомах у посадових осіб побувало 36 представників юридичних осіб, а в десяти випадках звертались депутати різних рівнів.

Право громадян звертатись до органів державної влади в письмовому або усному вигляді регламентовано Конституцією України. Якщо ж громадянин вирішить написати заяву, скаргу чи пропозицію, йому слід дотримуватись вимог Закону України «Про звернення громадян». До органів державної податкової служби можна звернутись за місцем проживання з питань, що стосуються оподаткування, недоліків у роботі податкових органів, адміністративної відповідальності тощо.

Крім того, громадянин може усно звернутись до податківців, попередньо записавшись на особистий прийом. Ознайомитись з графіком особистого прийому громадян посадовими особами податкових органів області та порядком запису на прийом можна на веб-сайті ДПА в області за адресою www.rsta.tr.ukrtel.net в розділі «Приймальня громадян».

 

Коментарі вимкнені.