До весни бензин подорожчає до 12 гривень

До початку березня розслідування відносно імпорту палива завершиться. Якщо його результатом стане введення імпортних мит, літр палива може подорожчати на 2-3 грн.

Вже через місяць ціна літра 95-го бензину в Україні може перевалити за 12 гривень, говорять експерти.

На нинішньому тижні ціни на бензин остаточно стабілізуються, прогнозують експерти. Головна причина стабілізації нафтових цін – початок антидемпінгового розслідування відносно імпорту палива в країну, – повідомляє ТСН.

“Ціни на нафтопродукти в Україні і так високі, і ні супротивники, ні прибічники введення імпортних мит найближчим часом не ініціюватимуть подорожчання нафтопродуктів, щоб не сваритися з урядом, поки не прийнято рішення про мита”, – вважає Сергій Куюн, директор ТОВ “Консалтингова група А-95”.

До початку березня, як прогнозують чиновники, розслідування відносно імпорту палива завершиться. Якщо його результатом стане введення імпортних мит, літр палива може подорожчати на 2-3 грн.

Нагадаємо, раніше Міністерство енергетики і вугільної промисловості України і власники нафтопереробних заводів домовилися про стабілізацію роздрібних цін на нафтопродукти з 1 лютого 2011 року.

Коментарі вимкнені.