У Тернополі буде вечір пам’яті Покальчука

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться вечір пам’яті Покальчука. Вечір під назвою «Код Юрія Покальчука» присвячений 70-річчю від дня народження нашого земляка, уродженця м. Кременця, прозаїка, поета, літературознавця, перекладача, науковця, громадського діяча.

Автор української «Кама Сутри» пішов із життя 3 роки тому. Українській літературі залишив серйозний доробок: понад два десятки власних художніх книг, загальний наклад яких сягнув півмільйона. Крім цього, письменник добре володів 11 мовами. Він переклав ряд творів Борхеса, Хемінгуея, Селінджера, Кіплінга, Рембо тощо. Читав лекції в університетах Великобританії, США, Канади, Аргентини, Бразилії, Португалії, Іспанії, Польщі та Росії.

Близько 20 років Юрій Володимирович опікувався дітьми з Прилуцької колонії, що на Чернігівщині. Не раз бував Ю. Покальчук на Тернопільщині, зокрема в 1996 році в м. Бучачі як консультант документального фільму про Ш. Й. Агнона. У 2006 році для видавництва «Навчальна книга — Богдан» він переклав 4 книги «Тарзана» Берроуза.

Вечір пам’яті письменника буде 15 лютого, у вівторок, початок о 15 год.

Коментарі вимкнені.