Доля “Ниви” вирішиться завтра

Нещодавно відбулося засідання Центральної Ради ПФЛ на якому обговорювали прийняття до складу учасників другої ліги нових команд. Також на засіданні йшлася мова і про тернопільську “Ниву”, яка ризикує цього року не пройти атестацію.

Наша “Нива” практично кожного сезону має проблеми із атестацією. Це насамперед пов’язано із заборгованістю перед футболістами, які в той чи інший час виступали у складі “жовто-зелених”.

У минулому сезоні команда вже ризикувала покинути футбольну мапу України, але взимку за підтримки очільника області Валентина Хоптяна вдалося врятувати команду. Проте зараз знову настало міжсезоння і вже вкотре виникає питання участі тернополян у змаганнях другої ліги.

Роботи зі збереження команди ведуться

Зважаючи на становище команди професіональна футбольна ліга поставила керівникам клубу ультиматум за яким команда повинна розрахуватися із боргами та пройти атестацію. У іншому випадку наш клуб можуть зняти зі змагань. Такий варіант для ПФЛ на даний момент цілком прийнятний, адже цього року у другу лігу планують заявитися кілька команд. Отже недостачі клубів у лізі не буде точно.

Як заявив Автанділ Мдінарадзе, уповноважений у справах клубу з місцевої адміністрації, попри на всі перешкоди робота зі збереження команди ведеться постійно. Насамперед триває пошук спонсорів, які могли б витягнути нашу команду з фінансового дна. Облдержадміністрація клубом не займається за винятком невеликих матеріальних вливань. За інформацією Мдінарадзе на Тернопільщині є “великі господарства”, яким цікава співпраця з тернопільською “Нивою”. І знову ж таки у виборі рятівників клуб орієнтується на підприємства, яким справді не байдужа доля місцевого футболу.

Останній термін до якого тернопільська “Нива” може пройти всі атестаційні процедури це 29 червня. Саме ця дата може стати вирішальною у долі команди.

Та ж проблема стосується і ще одного аутсайдера минулорічного чемпіонату – “Рось” із Білої Церкви. Як зауважив президент ФК “Рось” Сергій Челноков, “не так усе просто в другій лізі. Хоча крайній термін і 29 червня, керівництво повинне піти назустріч командам, аби дивізіон продовжував жити”.

У білоцерківців також складна ситуація з фінансуванням, проте якщо керівництво команди хоче зберегти прописку серед клубів другої ліги, то потрібно знайти шляхи фінансування.

Доля п’яти команд вирішиться на засіданні

Крім вищесказаних проблем на засіданні Центральної Ради було розглянуто питання прийняття до складу учасників ПФЛ нових команд. Отож, вже точно у наступному сезоні серед суперників “Ниви”, звісно, якщо наша команда буде існувати, будуть команди “Макіїввугілля” із Макіївки, “Украгроком” з Приютівки, “Реал-Фарм” з Южного та “Славутич” Черкаси.

На черзі ще п’ять клубів з Херсонської (“Мир” і “Кристал”), Донецької (“Авангард”), Одеської (“СКАД-Ялпуг”) областей та Житомира (“Арсенал-Житичі”). Цій п’ятірці доведеться почекати до 29 червня, коли відбудеться чергове засідання Комітету ФФУ з атестації футбольних клубів України, на якому і визначиться, отримають вони членство в лізі чи ні.

20minut.u

Коментарі вимкнені.