Європа має намір позбутися авто на бензині і дизелі до 2050 р

Єврокомісія має намір заборонити в’їзд автомобілів на традиційному паливі в міста континенту до 2050 р. Про це повідомив комісар з транспорту Сіїм Каллас.

Він пояснив, що в планах Брюсселя – поступове скорочення кількості машин з бензиновими двигунами в європейських містах на 50% до 2030 р. Крім того, Європа має намір повністю позбутися вихлопного газу на вулицях, передає BBC.

Крім скорочення викидів CO2, цим заходом Єврокомісія розраховує “наблизитися” до ліквідації смертності в дорожніх аваріях. Компенсувати занепад приватного автотранспорту планується за рахунок збільшення парків громадського транспорту з двигунами на альтернативному паливі, розширення маршрутної мережі, розвитку приміських залізничних і водних перевезень.

За 39 років Брюссель планує пов’язати залізничними експресами всі великі авіавузли Європи з їхніми міськими центрами. У свою чергу, авіакомпанії до 2050 р. зобов’язані поступово збільшити на 40% використання низьковуглеводневого палива для заправки своїх літаків.

Ініціатива Єврокомісії вже зіткнулася з активною протидією Великобританії. Міністр транспорту Сполученого Королівства Норман Бейкер відкинув пропозицію про заборону бензинових і дизельних двигунів в містах ЄС до 2050 р.

Коментарі вимкнені.