Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян провів відкриту зустріч з жителями Бережанського району

У кінці січня у Бережанах з робочою поїздкою побував голова облдержадміністрації Валентин Хоптян. Під час перебування він провів прийом громадян, а також зустрівся із активом району.

На зустріч з найвищим обласним начальством люди прийшли зі своїми проблемами.

Так жителі села Волиця просили закрити кар’єр, котрий діє в цьому селі, адже в ньому є трішина глибиною в 120м., що є загрозою до зсуву грунту. Працівники районної адміністрації заявили, що 27 січня на місце виїжджала комісія, і порушень в роботі кар’єру виявлено не було. Виявилось, що з трьох кар’єрів на території району лише один узаконений та офіційно діючий. Кар’єр – це надра, а відповідно – і кошти бюджету, зазначив губернатор. Він також уточнив чи існує в районі проблема конкуренції на ринках збуту, і чи не це стало причиною знешкодження техніки на кар’єрі два роки назад, коли було завдано збитків майже на 1 млн.грн. Також В.А.Хоптян відмітив, що «перш ніж в кар’єри лізти, варто в центрі міста на вул.Привокзальна дослідити, як зруйнувалась дорога, котру відремонтували лише два місяці тому?»

Сільський голова  Мечищева звернулась з проханням привести до ладу дорогу Бережани – Мечищів. Питання є складним до виконання і потребує великої кількості коштів, зауважили керівники району, адже там є крутий підйом, а ще в районі немає щебеневого заводу.

Жителька с. Саранчуки подала клопотання на присвоєння їй звання «Мати – героїня». Проте дане питання залишилось на вивчення, оскільки за словами губернатора, в обов’язки матері – героїні входить не лише народити, а й правильно  виховати дітей. А в даному випадку син громадянки був раніше суджений.

Серед питань, з якими прийшли люди на прийом, це і колективна заява про  оскарження незаконного будівництва торгових кіосків, вирішення багаторічних сусідських суперечок, надання матеріальної допомоги на лікування тощо.

Губернатор також зустрівся з активом району. Про стан господарства в районі та перспективи розвитку доповів голова райдержадміністрації Ярослав Михайлович Тринька. У своїй доповіді він зазначив, що середня заробітна плата по району буде збільшена з 1469 до 1680 грн. Повідомив він і про плани  будівництва інвесторами комплексу з вирощування 30 тис. свиней на території Нараївської сільради, про відновлення покриття доріг до сіл Урмань, Посухів, Рекшин, встановлення вуличного освітлення в місті та в селах Нараїв, Літятин, Урмань, Біще, Поручин.

Найбільшої ж уваги присутніх, мабуть, заслужило питання забезпечення шкіл району сучасними плазмовими телевізорами та спорудженням в сільських школах внутрішніх туалетів. Завдання поставити легко, зауважили після зустрічі деякі директори, але звідки ж взяти гроші, з чиєї кишені. Мабуть, це будуть кишені місцевих підприємців та заробітчан.

Ярослав Тринька повідомив, що на ремонт приміщення кінотеатру необхідно 500 тис. грн., фасад районної бібліотеки потребує 400 тис. грн., а на соціальні витрати в бюджет коштів не закладено? При цьому на таку ж статтю витрат в бюджеті Козови закладено 5,3 млн.грн.

Є над чим працювати і місцевим правоохоронцям. Першочерговим завданням силових структур району Валентин Хоптян вважає виявлення корупції в усіх ешалонах влади, заробітна плата в конвертах, вирішення проблеми нелегального продажу деревини. Губернатор також зазначив, що при прийнятті на роботу в деякі установи за робоче місце  потрібно заплатити до тисячі доларів. Значить гроші в районі є.

Висновки зробили усі – тепер очікуємо на результати!

Алла Соколовська

Коментарі вимкнені.