Хоптян порахує теплиці

Про це йдеться у відповідному дорученні голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна, адресованому районним державним адміністраціям, облспоживспілці та головному управлінню агропромислового розвитку ОДА.

Зокрема, районному керівництву доручено провести інвентаризацію наявних теплиць і тепличних комбінатів, вжити заходів до відновлення виробництва овочевої продукції, що вирощується в умовах закритого ґрунту, непрацюючими тепличними комбінатами.

Також Валентин Хоптян закликав голів райдержадміністрацій сприяти залученню інвестицій у розвиток овочівництва, відновлення інфраструктури зберігання та переробки овочів.

У районах буде вишукана можливість для виділення земельних ділянок під будівництво нових тепличних комплексів та картопле-, овочесховищ.

Крім того, районному керівництву рекомендовано, при формуванні бюджетів на 2012 рік, передбачити кошти на підтримку розвитку овочівництва закритого ґрунту.

В свою чергу, Тернопільській облспоживспілці  належить організувати заготівлю овочів та картоплі для їх реалізації в зимовий період.

 

Коментарі вимкнені.