Гречка навіть після нового врожаю не повернеться до нової ціни, – експерти

В Україні, де нещодавно був ажіотаж на гречку, зникає пшоно та вівсянка. Ціна на них в середньому виросли на 80—90 копійок, а подекуди на 2—3 гривні. Спеціалісти ж заспокоюють — дефіциту на ці продукти немає, а здорожчання круп носить сезонний характер, – пише канал.

Ціни ростуть не лише на пшоно, вівсянку і вироби з неї, але й на рис та горох. Причина — здорожчання гречки — кажуть експерти. Але разом з тим заспокоюють — українці за ці продукти платять не більше, ніж минулоріч. Частину круп завозять з Європи — відомі виробники накручують ціни за свій бренд. Це ще одна причина здорожчання продуктів. Але до цього — українцям не звикати. Подібне відбувається щороку.

Між тим, такого сценарію, як з ростом цін на гречку, з іншими крупами не буде — заспокоюють експерти. Ними вже встигли засіяти достатньо площ. Одразу ж після збору врожаю цих культур — ціна на них впаде до попереднього рівня. А от гречка до вартості у 7—8 гривень за кілограм, яка була до ажіотажу, вже ніколи не повернеться — прогнозуюють економісти.

Коментарі вимкнені.