Громадські роботи очима роботодавця

На адресу Тернопільського обласного центру зайнятості надійшли листи-подяки від Тернопільського благодійного фонду «Карітас» і Тернопільської міської організації Товариства Червоного Хреста.

Тернопільський благодійних фонд «Карітас» здійснює соціальне служіння понад 15 років та до помає людям у потребі з цілої Тернопільської області: діють благодійні їдальні, ведеться робота з безпритульними та дітьми вулиці, турботою про одиноких людей похилого віку займаються працівники та волонтери проекту «Домашня опіка», проводиться праця з особами із залежністю від алкоголю. Починаючи з 2008 року «Карітас» співпрацює з Тернопільським міськрайонним центром зайнятості щодо організації громадських робіт, які для людей у потребі є можливістю активізувати свої фізичні можливості та приносити суспільну корисність. З числа зареєстрованих безробітних на громадські роботи було направлено 91 особу, які працювали вихователями у дитячому будинку «Пресвята родина», займались облаштуванням територій різних об’єктів «Карітасу».

Тернопільська міська організація Товариства Червоного Хреста більше десяти років тісно співпрацює з Тернопільським міськрайонним центром зайнятості з питань допомоги одиноким людям похилого віку та хворим. На обліку в Товариства Червоного Хреста знаходяться понад 1300 одиноких людей похилого віку, які потребують сторонньої допомоги та систематичного догляду. Спільно з центром зайнятості організовано оплачувані громадські роботи по догляду за особами похилого віку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття із залученням безробітних. Так, у 2001-2010 роках понад 2700 безробітних прийняли участь у цих роботах. Вони допомагали підопічним Товариства Червоного Хреста у побуті, купували продукти харчування, промислові товари та медикаменти, доставляли додому гарячі обіди, прибирали приміщення, сприяли у вирішенні соціально-побутових питань, доглядали за хворими та оплачували їх комунальні платежі тощо.

Колективи Тернопільського благодійного фонду «Карітас» і Тернопільської міської організації Товариства Червоного Хреста висловлюють щиру вдячність директору та колективу Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, всім працівникам Тернопільської обласної служби зайнятості за їх професіоналізм та відповідальність, за плідну співпрацю, небайдужість, милосердя і співчуття до найбільш незахищених верств населення Тернопілля та сподіваються на подальші спільні дії.

Коментарі вимкнені.