Імена найвідоміших людей Тернопільщини увійдуть до книги

На Тернопільщині стартувала естафета «Відомі земляки Тернопілля». Сувої з іменами кандидатів на цю роль 14 серпня отримали голови всіх районних адміністрацій області. Вшанувати видатних людей краю місцева влада вирішила напередодні 20-ї річниці незалежності України.

Валентин Хоптян, голова ОДА: «Наш край – особливий. Край, у якому дружно сьогодні проживають і східні галичани, і західні подоляни, і північні волиняни. Тут дружно живуть лемки».

Упродовж тижня в кожному районі визначатимуть людей, які зробили корисне для розвитку краю. Дані про достойніших внесуть у книгу, яка так і називатиметься – «Відомі земляки Тернопілля». Перед публікацією у виданні імена обраних представлять на відкритті Співочого поля 21 серпня. Ті, хто залишився в живих, будуть там особисто, – запевняє начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Наталя Найчук.

Наталія Найчук, начальник управління: «На завершення цієї естафети будуть запрошені багато відомих тернополян, які доклалися до розвитку області – тих, які ще живі, які можуть чогось навчити нашу молодь, які можуть показати, до чого варто тягнутися нашим молодим людям».

До речі, першу спробу скомпонувати найвідоміші постаті краю обласна влада робила минулого року. Проте лише зараз, за підтримки профільних управлінь і громадських організацій, справа має продовження.

ІНТБ

 

Коментарі вимкнені.