Інтернет-магазини змусять відкрити офіси

Так, для здійснення дистанційної торгівлі суб’єкт діяльності повинен мати офісне приміщення, в якому відбуватиметься оформлення документів з купівлі-продажу товарів.

Інтернет-магазини змусять відкрити офіси

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі мають намір зобов’язати телевізійні та Інтернет-магазини мати офіси для оформлення в них продажу товарів.

Дана норма передбачена законопроектом “Про внутрішню торгівлю”, опублікованому на офіційному сайті МЕРТ для громадського обговорення, пише видання “Коммерсант-Украина”.

Згідно статті 6 документа, “для здійснення дистанційної торгівлі суб’єкт торговельної діяльності повинен мати офісне приміщення, в якому здійснюється оформлення документів з купівлі-продажу товарів”.

Дистанційна торгівля в законопроекті визначається як форма продажу товарів за межами торгових об’єктів з використанням засобів зв’язку, “при якій вибір і замовлення товару не збігаються у часі з безпосереднім отриманням його покупцем”.

В Інтернет-асоціації України вважають, що законопроект МЕРТ у разі прийняття не зробить істотного впливу на ринок, – пише ТСН.

“У кожному місті 99% обороту Інтернет-торгівлі припадає на першу десятку магазинів, які давно обзавелися офісами і здійснюють там торгові операції. Більшість з них є філіями великих мереж”, – пояснив заступник голови правління ІНАУ Олександр Ольшанський.

За його даними, в 2010 році оборот дистанційної торгівлі в українському сегменті інтернету становив 500 млн. доларів. “Це незначна сума”, – додав Ольшанський.

Коментарі вимкнені.