Інтернет-поліція буде відстежувати правопорушників і забезпечувати дотримання законності в інтернеті

Засновник і голова російської компанії “Лабораторія Касперського” Євгеній Касперський запропонував узяти під контроль користувачів мережі інтернет і тим самим знизити рівень правопорушень в мережі у не зовсім звичайний спосіб, повідомляє видання Security Lab. Оскільки основна проблема глобальної Мережі полягає в повній анонімності користувачів, останні дістають можливість здійснювати в інтернеті фактично будь-які дії. Але, на думку Євгенія Касперського, подібній свободі дій легко покласти край, досить узаконити ряд обмежень і ввести деякі правила.
Як один з варіантів, в дію може бути введена інтернет-поліція, в обов’язки якої входитиме відстежування правопорушників і забезпечення дотримання законності в інтернеті. Якщо які-небудь країни відмовляться від послуг подібної служби на своїй території, то ці країни слід відключити від Мережі. Крім того, користувачам повинні видаватися інтернет-паспорти, що і покладе край вже згаданій анонімності і тим самим дозволить відстежувати дії користувача в мережі.

Своїми висловлюваннями Євгеній Касперський викликав негатив з боку багатьох блогерів Рунету, які негайно запропонували оголосити продукції компанії “Лабораторія Касперського” бойкот.

ugrozenet.ru

Коментарі вимкнені.