Кайда говорив про Тернопільський аеропорт зі швейцарцями

Відбулася зустріч голови облради Олексія Кайди із представниками «Shanti Capital Ltd.» (представник швейцарського інвестиційного консорціуму Martlet Air Group AG)

Оскільки Martlet Air Group AG є офіційним проектно-інвестиційним конгломератом, котрий працює в галузі розвитку й інвестицій аеропортів на території України з метою створення логістичних терміналів та малобюджетних авіаперевезень, пропозиції її представників виявились достатньо цікавими для Тернопільського аеропорту.

Голова обласної ради неодноразово наголошував на тому, що «…саме розташування Тернопільщини як центру Західної України, практично рівновіддаленої від інших міст (Львова, Хмельницького, Рівного, Чернівців, Івано-Франківська та Луцка) вимагає від нас відповідних дій щодо відновлення транспортної інфраструктури».Саме такий напрямок є перспективним для розвитку області. У розмові із працівниками «Shanti Capital Ltd Олексій Кайда підкреслив: «Ми переконані, що майбутнє  аеропорту не лише у пасажирських, а й, і це на багато вигідніше, транспортних перевезеннях. Навколо нього могли б зосереджуватися складські приміщення, ремонтні майстерні, авіашкола, аероклуб, і ще багато чого цікавого і необхідного, як це відбувається у інших країнах.  Він може стати великим транспортний вузлом, якщо перенести сюди приміський автовокзал, створити відповідні умови, підвести необхідні комунікації. Це було б новим подихом для відродження краю.»

Як повідомили гості: саме розташування Тернополя та стан аеропорту ( завдяки роботі обласної ради, виділеним коштам тощо летовище перебуває у задовільному стані) спонукали їх запропонувати області співпрацю. Наданий представниками компанії Майстер План видався досить цікавим для продовження подальшої діяльності, оскільки в перспективі забезпечує створення вантажних терміналів, збільшення обсягів авіаційних перевезень, збільшення кількості та поліпшення якості послуг авіаційного та неавіаційного характеру та інші.

На завершення зустрічі сторони домовились проаналізувати надані проекти та, у разі визначення наявних вигідних перспектив для усіх зацікавлених, продовжити роботу.

Коментарі вимкнені.