Людей, що обслуговують населення, зобов’яжуть пройти медогляд

На засіданні міської надзвичайної протиепідемічної комісії 25 липня прийняли рішення провести позачергові профілактичні огляди працівників підприємств, установ та організацій, які обслуговують населення, на можливість поширення інфекційних захворювань.

Позаплановий медогляд охопить персонал усіх закладів, які надають послуги з перевезення, зберігання та реалізації харчових продуктів. Також перевірять наявність особових медичних книжок працівників закладів оздоровлення та відпочинку. Таке рішення прийняли відповідно до доручення Кабінету Міністрів України від 15.07.11р. № 34839/1/- 11.

«Враховуючи ускладнення епідеміологічної ситуації із захворюваності на гострі кишкові інфекції в Україні, а також збільшення захворюваності на ГКІ серед населення міста, на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії вирішили провести позапланові огляди персоналу, який обслуговує населення. Це буде своєрідна профілактика поширення інфекційних захворювань серед населення, – зазначив голова НПК Леонід Бицюра.

Зокрема, профілактичні огляди проводитимуть галузеві спеціалісти (стоматолог, ЛОР, гінеколог тощо), а також мікробіологи санепідстанції.

Результати позачергових обстежень внесуть до особових медичних книжок і порівняють із результатами планових лабораторних обстежень. Це, на думку медиків, унеможливить поширення інфекцій працівниками, що обслуговують населення.

 

Коментарі вимкнені.