Менше хліба, ніж у часи війни, сьогодні споживають мешканці Тернопільщини

110-112 тисяч тонн хліба та хлібобулочних виробів у середньому споживає за рік населення Тернопільщини. А це десь 300 тонн за добу, – повідомив перший заступник начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів. За його словами, згідно статистики, сьогодні населення області споживає менше хліба, ніж під час війни.

Наразі деякі підприємства Тернопільщини скоротили обсяги виробництва хліба, мотивуючи тим, що його завозять до нас і з інших областей. Крім того, певна частина цього продукту випікається у селах для власного споживання.

Володимир Стахів: «60-65 тисяч тонн у рік виробляється значною кількістю малих приватних підприємств, фізичними особами, які займаються випічкою. Але за спрощеною системою оподаткування вони не звітуються в органи державної статистики».

Все це, каже Володимир Стахів, призводить до того, що ринок хліба на Тернопільщині непрозорий і частина продукції йде поза обліком, – повідомляє ІНТБ.

-1 thoughts on “Менше хліба, ніж у часи війни, сьогодні споживають мешканці Тернопільщини

  • 23:19 | 23.02.2011 о 23:19
    Permalink

    Влада змінюється,але ставлення до статистики не міняється! НЕдавно була стаття на цьомк порталі,що багато підприємств працюють в чорну,не показуючи реальні показникик виробництва! То яка якісна статистика може бути опублікована якщо її немає в статистиці? І чи взагалі в держ органах вона млже бути?

Коментарі вимкнені.