На околицях Тернополя сніг узагалі не розчищають

Через ожеледицю на дорогах тернополяни отримують травми. Мешканці обласного центру вважають, що місцева влада недостатньо приділяє уваги прибиранню тротуарів та проїжджих частин. Люди просять очистити сніг та посипати лід відповідною сумішшю не лише у центральній частині Тернополя, але й на околицях міста, – повідомляє ІНТБ.

Богдан, тернополянин: «Центральні дороги посипають непогано, але на околицях дороги не розчищаються. Із дворів виїжджати неможливо. Слизько, під снігом – лід».

Анна, тернополянка: «Я вже падала. Дуже погано посипають тротуари. Я живу за містом, то ам взагалі не посипають».

Минулого тижня на сайті газети «20 хвилин» у публікації для обговорення «Де в Тернополі ще не посипано?» мешканці міста повідомили найнебезпечніші, на їх думку, місця. У результаті зібралося більше сорока вулиць. Щоб переконатися, чи дійсно ситуація на зазначених дорогах така плачевна, депутат міської ради Тарас Юрик разом із журналістами об’їхав більшість вказаних адрес.

Тарас Юрик, депутат міськради: «Ми прореагували на звернення громадян, які відображені на сайті газети «20 хвилин». Там вказані конкретні місця, де потрібно посипати. У переважній більшості цих адрес вулиці не посипаються. Якщо техніка десь працює, то потім не видно, що там було посипано. Із тротуарами практично ніхто не працює. Як що в центрі міста вони посипані, то в мікрорайонах тротуари вабсолютно не посипаються».

Нелегко тепер й автомобілістам. Пан Богдан скаржиться, що їздити слизькими дорогами небезпечно не лише для водіїв. На нерозчищених автошляхах машини ламаються швидше, також є велика ймовірність потрапити у ДТП.

Богдан, водій: «Я за кермом їжджу кожен день, то можу сказати, що по центру можна проїхати добре, а по околицях – погано».

Тарас Юрик, депутат міськради: «У переважній більшості випадків лише розгортають зверху сніг, а під снігом – лід. Тобто для автомобілістів відкривається виключно льодове покриття, нічим зверху не посипане. Така ситуація, вважаю, є доволі складна».

На сесії Тернопільської міської ради 24 лютого Тарас Юрик подасть депутатське звернення міському голові, в якому зазначить ті місця та вулиці, на які управлінню житлово-комунального господарства необхідно терміново звернути увагу.

Коментарі вимкнені.