Мерія шукає сміттєвий полігон, а поки рекультивує звалище у Малашівцях

Нині є декілька об’єктів, котрі потенційно можуть бути полігоном для будівництва сміттєпереробного комплексу. Про це «Номер один» повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

– Сьогодні ведуться роботи на всіх цих об’єктах: працюють геодезисти, екологи, санепідемслужба– зазначив Тернопільський міський голова Сергій Надал. –Насамперед вивчається законність і можливість будівництва полігону. Коли спеціалісти зроблять свої висновки, тоді можна буде говорити про його розташування. Тільки вони вкажуть місце, нам реально потрібно до трьох місяців, щоб облаштувати новий цивілізований полігон. Вже є інвестор, є замовник матеріалів.

Наступним кроком стане зустріч із громадою села, якщо воно буде десь поблизу. Відтак їм запропонують певний соціальний пакет.

– Я думаю, до фінансування долучиться і обласна рада, і міська. Ми говорили з губернатором, він також буде ставити питання, щоб з державного бюджету виділили певну суму коштів, – додав С. Надал, коментуючи конфлікт, що нещодавно виник у селі Галущинці Підволочиського району. – Зараз це елементарне нагнітання ситуації.  Декілька років тому в Тернополі вдалось спровокувати сміттєву кризу, а на її фоні – політичну. Зараз, коли наближається виборчий рік, я бачу, що на його тлі намагаються зробити подібне.

Щодо полігону в Малашівцях, зараз там міська влада завершує рекультивацію.

-1 thoughts on “Мерія шукає сміттєвий полігон, а поки рекультивує звалище у Малашівцях

  • 07:49 | 23.12.2011 о 07:49
    Permalink

    так Заставний казав, що будує сміттєвий завод. то може досить гратися в перетягування канату і обєднатися для того, щоб проблему вирішити

Коментарі вимкнені.