Московський патріарх їде в Україну

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило в понеділок прибуде до Києва в рамках триденної поїздки в Україну, приуроченої до 25-річчя чорнобильської трагедії.

Основна частина програми припаде на 26 квітня – річницю аварії на Чорнобильської АЕС.

У ніч на вівторок патріарх проведе на території храмового комплексу Архістратига Михаїла в київському районі Дарниця панахиду за загиблими в чорнобильській аварії.

По її завершенні, о 01:23 (час вибуху на 4-му енергоблоці станції), предстоятель Церкви вдарить у поминальний дзвін. Таким чином він дасть початок пам’ятним заходам в Україні.

Того ж дня вранці патріарх Кирило відвідає Свято-Іллінський храм у Чорнобилі – єдиний із чинних у зоні відчуження. Він проведе там великодній молебень, а потім – заупокійну службу на Чорнобильській АЕС, біля пам’ятника ліквідаторам.

Як заявляв днями президент “Союзу Чорнобиль України” Юрій Андреєв, у районі станції рівень радіації перевищує норму в 50-60 разів, але патріарше богослужіння там буде коротким, і перебування там “серйозної шкоди не становитиме”.

На вівторок також заплановане відвідування патріархом Національного інституту раку, де він зустрінеться з молодими волонтерами, які займаються роботою з онкологічними хворими, і відвідає дитяче відділення.

Крім того, патріарх візьме участь у відкритті конференції “Після Чорнобиля: спільний біль, спільна турбота, спільна надія. Осмислення підсумків та уроків катастрофи”.

У середу вранці патріарх Кирило здійснить Божественну літургію в Києво-Печерській лаврі й повернеться до Москви.

Українська правда

 

-1 thoughts on “Московський патріарх їде в Україну

  • 16:38 | 25.04.2011 о 16:38
    Permalink

    мо здохне разом з терористом андрєєвим?

Коментарі вимкнені.