На десять гривень подорожчало м’ясо на центральному ринку Тернополя

Більше як на десять гривень подорожчало м’ясо на центральному ринку Тернополя протягом останніх двох тижнів. Це стосується як свинини, так і телятини. За кілограм м’яса на ринку сьогодні просили шістдесят-шістдесят п’ять гривень, – пише TV4.

 

Подорожчання свинини на центральному ринку Тернополя продавці пояснюють підвищенням закупівельної ціни, що останнім часом зросла з вісімнадцяти до двадцяти п’яти гривень за кілограм. А на це теж є певні причини – годувати свиней стало дорого.

Пані Леся,  продавець свинини, каже, що мало м’яса через те, що люди не мають чим годувати, зерно дороге. Тонна зерна – 2, 5 тисячі, не можуть люди догодувати свиней і подорожчало дуже м’ясо.

Щоб не працювати собі на збиток, продавці підняли ціну на десять гривень за кілограм.

–       Шия – 65-60, і так задня шинка тоже – 60-65 – залежить скільки бере людина. Наприклад – бере більше – даєм дешевше – уступаєм трохи. Передня лопатка – 50-45, ребро – 40-35, бочок – 28-30 – залежить який бочок так само, – каже пані Леся.

Попит на свинину, каже пані Леся, є, проте люди переважно беруть по півкілограма-кілограму. А от продавці телятини запевняють – не зважаючи на подорожчання м’яса, покупців у них не поменшало. Попит на гов’ядину серед тернополян більший, ніж на свинину.

–       Телятинка годується – воно коло корови стоїть, молоко ссе – то таке, шо тримаєм 2-3 неділі біля корови і ріжем на базар, якщо вже підходить, а якщо гов’ядина така більша, то воно шо – пасеться, сіно їсть, солому і буряк, так шо то всьо чисте натуральне м’ясо, розповідає  пані Тамара  продавець телятини.

 

Ще два тижні тому кілограм телятини також коштував на гривень десять менше. Зараз на телятину не сезон – пояснюють продавці подорожчання.

Є телятина задня, передня, полядвичка – полядвичка – 60, задня – 60, так само передня – 50-55, всьо в середньому – 55 гривень, – каже пані Тамара.

На центральному ринку Тернополя кажуть – найближчим часом м’ясо дорожчати вже не буде.

 

 

Коментарі вимкнені.