На Тернопільщині на День соборності вишили 92 рушники

Удруге тернопільська та хмельницька делегації зустрілися на Збручі о 12.30.

Цього разу в райцентрі Гусятин. Із боку Хмельниччини несли два жовті полотнища, з боку Тернопільщини – два сині. На мосту через Збруч їх склали в єдиний український стяг завдовжки 5 м. Потім об’єднана колона пішла на головну площу райцентру. Після виступів чиновників діти випустили в небо 92 голубів – на честь 92 річниці проголошення Акту Злуки.

Свято перемістилося вздовж Збруча далі на північ – до райцентру Підволочиськ Тернопільської області. Тут на мості через Збруч делегації сусідніх областей чекали діти із 92 вишитими рушниками. У Підволочиську до урочистостей приєднався губернатор Хмельниччини Василь Ядуха.

Під час урочистостей на центральній площі Підволочиська ковалі викували два Тризуби. Губернатори обох областей символічно теж кілька разів ударили молотами. Один з кованих українських гербів залишиться на Тернопільщині, другий візьме хмельницька делегація. Губернатор Хмельниччини пообіцяв, що наступного року День соборності України делегації двох сусідніх областей святкуватимуть на їхньому березі Збруча.

Раніше губернатор Тернопільщини Валентин Хоптян зі своїми заступниками й офіційною делегацією прибув на міст через річку в селищі Скала-Подільська Борщівського району. Назустріч їм вийшла делегація Хмельниччини на чолі із заступником голови ОДА Леонідом Гуралем.

Нагадаємо, акції з нагоди Дня Соборності сьогодні відбуваються у багатьох містах України.У Києві на Контрактовій площі під час акції “Ми – єдиний народ” біля сцени склали карту України з шматочків пінопласту. А тротуарна частина мосту Патона стала місцем проведення акції Братством козацького бойового звичаю “Спас”, яка символізувала возз’єднання лівобережною та правобережною Україною.

У Львові на вічі перед пам’ятником Тарасові Шевченку зібралося близько 8 тис. людей.

Gazeta.ua

Фото з сайту ОДА

Коментарі вимкнені.