Навколо Тернопільського замку проводили весілля у народних традиціях

Свято замку стало ще однією окрасою Дня міста серед усіх урочистостей. Довкола замку людей тішив театр «Калейдоскоп», який демонстрував весілля у народних традиціях – з нареченою зі стрічками та женихом у жупані. Не обійшлося і без давніх народних співанок, які виконуються під час приготування до весільного обряду.

Цікавих до нетрадиційного мистецтва боді-арту розмальовували майстри цього «живопису по тілу». Розмальовані дівчата та хлопці ходили поміж людей і тішили їх своїми незвичними образами – смерті, дракона, українки у намальованій на тілі вишиванці.

Доки на вулиці лунали пісні і мелодії під народний мотив, свою майстерність демонстрували тернопільські лицарі в обладунках вагою до 11 кілограмів.

А незвичні образи Тернополя на світлинах охочі побачили на другому поверсі у замку під час виставки «Тернопіль вчора – Тернопіль сьогодні». Двадцять двоє тернопільських майстрів фото представили на виставці 400 робіт. На них – Тернопіль у найрізноманітніших проявах – у щирих тернополянах, сутінках та весняному таненні снігу на ставі, незвичних ракурсах архітектури міста. Визначних фотографів Тернополя нагородили подяками.

 

-1 thoughts on “Навколо Тернопільського замку проводили весілля у народних традиціях

Коментарі вимкнені.