Нове дихання тернопільської «Перемоги»

Минулої п’ятниці репрезентували проект «Український дім «Перемога». Захід відбувся в однойменному кінотеатрі. Діяльність нового закладу почалася з відкриття прес-центру, в якому надалі проводитимуть прес-конференції, прес-клуби, неформальні бесіди для журналістів Тернополя та області. Також він функціонуватиме як незалежний майданчик для творчих зустрічей з музикантами, письменниками, художниками, народними майстрами.

«У Тернополі немає єдиного великого культурного центру, де можна проводити різного роду заходи. Для цього ми вирішили на базі кінотеатру «Перемога» відкрити Український дім «Перемога». Це буде майданчик для реалізації культурних проектів Тернополя, а також прес-центр, де керівництво міста зустрічатиметься з журналістами. Послугами прес-клубу зможе користуватися кожен охочий», — зазначив міський голова Сергій Надал.

Щоб Український дім був цікавим для молоді і не тільки, начальник управління культури та мистецтв міської ради Олександр Смик пропонує на першому поверсі кінотеатру облаштували світлий зал. Планується зал для камерного оркестру, який у Тернополі немає місця для виступів. Буде танцювальний зал, де проводитимуться випускні і віденські бали, які є традиційними. Відкриються два кафе з Wi-Fi: одне дитяче, друге — для журналістів і людей, які цікавляться літературою.

Реконструкція другого поверху дасть нове життя кінозалу, який тут ледве функціонує. Кінотеатру «Перемога» більше 60 років. За цей час будівля знищилася, кінозал втратив привабливий вигляд. Олександр Смик пропонує змістити крісла на 200 місць, вирівняти підлогу, зробити подіум для майбутніх виставок модельєрів, розширити сцену.

«У нас немає палацу спорту, як у Києві. «Березіль» не підходить для концертів молодих колективів. Таким гуртам як «Тартак» немає де виступати. Тож коли приїжджатиме молодіжний колектив, з яким хочеться потанцювати, поспілкуватися, ми пропонуватимемо кінозал, де наполовину розширимо сцену», — додав Смик.

Перший захід відбувся ще до ремонту Українського дому. Відомий казкар, музикант, сценарист Сашко Лірник читав свої казки для дітей і дорослих. Фонд розвитку міста імені Володимира Лучаківського закупив квитки для дітей, учасників міського конкурсу «Тернопіль — наше місто майбутнього».

Вікторія ВАЛЬКЕВИЧ.

«Вільне життя плюс»

Коментарі вимкнені.