База на якій тренуються тернопільські біатлоністи – є соромом для держави

Голова обласної ради Олексій Кайда на запрошення срібної призерки  чемпіонату світу, що проходив у російському Ханти-Мансійську, Олени Підгрушної побував на навчально-спортивній базі біатлону, що в Підгородньому (Тернопільський район). Очільник обласної ради ознайомився зі станом приміщень, лижної траси та стрільбищ установи. Біатлонну базу також відвідали заступник голови облради Олег Боберський та голова Тернопільської районної ради Василь Дідух.

На жаль, вигляд та функціональні можливості місця тренувань команд, що мають олімпійський статус, вкрай жалюгідний. Обладнання бази залишилось на рівні «періоду розквітлого соціалізму». До прикладу – ширина лижної траси для змагань та тренувань команд такого рівня у світі сягає шести метрів, у Підгородньому – трохи більше одного.

«Безперечно, – сказав Олексій Кайда,- одразу за рахунок обласного бюджету ми не зможемо реконструювати усю базу, адже мусимо латати діри державного недофінансування медицини, освіти, культури та спорту в тому числі. Але хоча би перші кроки зробити зобов’язані. Обласна рада вже виділила 135 тисяч. Далі працюватимемо над найтерміновішими об’єктами – лижною трасою та стрільбищем. Наші спортсмени мають отримати гідні умови для тренувань. Лише у такому разі ми зможемо очікувати високі результати. Нині ж їхні перемоги – це героїзм.»

Коментарі вимкнені.