Одинакова горілка на полицях тернопільських магазинів коштує по різному через акциз

З 1 січня 2011 року Податковий кодекс України дещо змінив ставки акцизного податку на спирт етиловий, який використовується для виробництва лікеро-горілчаних виробів, на вина з доданням спирту та міцні (кріплені), ігристі та газовані, вермути, сидр і перрі (з доданням спирту) та коньяк, що, в свою чергу, призвело до зміни ставки акцизного податку на одиницю маркованої продукції, яка зазначається на марці акцизного податку.

Так, наприклад, пляшка горілки місткістю 0,5 л. та міцністю 40 %, яка виготовлена до 1 січня 2011 року позначається акцизною маркою зі ставкою 7,880 грн. акцизного збору на одиницю продукції, а пляшка горілки тієї самої місткості та міцності, виготовлена після 1 січня 2011 року, має бути позначена акцизною маркою зі ставкою 8,424 грн. акцизного податку на одиницю продукції, – повідомили в регіональному управлінні Департаменту САТ ДПА України в Тернопільській області.

Таким чином, алкогольна продукція, яка в даний час знаходиться в торговельній мережі, незважаючи на однакову місткість та міцність, може бути позначена акцизними марками з різними ставками акцизного податку на одиницю продукції залежно від дати її виготовлення.

Коментарі вимкнені.