Опілля повертає “Жигулівське” – справжнє віденське пиво
“Жигулівське” від “Опілля” – відновлення добрих традицій
ВАТ “Опілля” відновлює виробництво одного з найбільш популярних своїх продуктів минулого пиво “Жигулівське”. Тернополяни трохи старшого покоління, чия молодість припала на 80-ті роки минулого століття добре пам’ятають цей напій.
Пиво “Жигулівське” було найпопулярнішим на теренах колишнього СРСР. Його виробляло понад 735 пивоварень. Таке пиво вироблялося і в Тернополі на потужностях нинішнього підприємства ВАТ “Опілля”. Цікаво, що попри уставлений стереотип “Жигулівське” немає нічого спільного з добре відомою народною маркою автомобіля радянських часів “Жигулями”.
Насправді “Жигулівським” воно стало тільки у 1934 році, коли завод у російському Жигульово відвідав вищий партійний функціонер того часу Анастас Мікоян, якого обурила “буржуйська назва” пива, що випускалася на підприємстві. Завод перейменував свою продукцію у “Жигулівське”.
То в чому ж успіх “Жигулівського”? Можливо таємниця в тому, що своїм корінням це пиво сягає традицій австрійського пивоваріння. Адже до перейменування “Жигулівське” було “Віденським” і почав його готувати у Самарі австрієць Філіп фон Вакано ще у далекому 1879 році. До складу цього пива входили тільки вода, солод, ячмінь та хмель. Тоді, до пива не додавали жодної “хімії” і смакувало воно дійсно по-європейськи, бо рецепт народжений у Європі.
“Опілля”, головним принципом якого є виготовлення живого пива “без хімії”, відновлює добрі традиції розпочавши випуск “Жигулівського”. Тернополяни ж, які пам’ятють ще “Жигулівське” радянських часів, можуть знову відчути смак молодості та трохи помолодшати.
Коментарі вимкнені.