Півфіналістка шоу “Х-фактор” Ірина Борисюк стане ведучою шоу «Танці з зірками»

Усі шанувальники фіналістки шоу «Х-фактор», 33-річної тернополянки Ірини Борисюк, тепер можуть спати спокійно. Невдовзі вони знову побачать свою улюбленицю на телеекранах. Щоправда, з’явиться вона перед глядачами у новому амплуа. Керівництво СТБ запросило дівчину на роль ведучої нової програми “Танці з зірками”, яка раніше виходила на “1+1”. Її партнером по сцені стане відомий ведучий Дмитро Танкович, відомий з шоу «Смішні люди» та «Танцюють всі-3». Перші ефіри проекту з’являться на екранах уже в середині  лютого, а тим часом Ірина Борисюк активно готується до нової ролі: вивчає сценічне мовлення, переглядає ефіри аналогічних проектів.

Рената не хоче маму-зірку

Ірина не приховує хвилювання перед новою для себе професією, втім вона дуже радіє, що у новому шоу візьмуть участь екс-учасники проекту «Х-фактор».

– Я знаю, що це буде одне з найфеєричніших шоу, – ділиться враженнями Ірина Борисюк. – Зараз відбувається серйозний конкурсний відбір серед зірок. Участь у «Танцях з зірками» візьме кілька учасників шоу «Х-фактор». Це дуже мене тішить, оскільки в мене буде можливість активно підтримувати їх та вболівати за них. До того ж і спілкуватися з близькими людьми у прямому ефірі легше, аніж з незнайомими учасниками. Зараз я активно освоюю нову професію. Зі мною працює команда професіоналів телеканалу СТБ. Чесно кажучи, я була шокована від такої пропозиції. Телеканал став для мене другою сім’єю. Він взяв мене від своє крило і зараз дуже допомагає.

Єдина, хто не знає, як реагувати на нову роботу тернополянки, – її донька Рената.

– Спершу вона дуже зраділа, що мене знову показуватимуть по телевізору. Але коли я черговий раз їхала у Київ, Рената заплакала і сказала: «Я не хочу маму-зірку, я хочу звичайну маму». Мені було дуже боляче це почути, тому що у столиці дуже сумую за домом і за донечкою. Зараз у мене починається життя на колесах. Взяти донечку з собою я не можу. Вона повинна ходити в школу, а я працювати. Звичайно, при першій же можливості я намагатимусь приїздити в Тернопіль, а на вихідні Рената приїжджатиме до мене. Зараз донечка живе з моїми батьками, тому я впевнена, що вона доглянута та не обділена їхньою увагою. Однозначно, коли я буду в Тернополі, весь час проводитиму з Ренатою.

Незважаючи на те, що Ірина поводиться на сцені вільно та впевнено, співачка визнає, що дуже хвилюється перед кожним виходом, тому у новій професії їй теж доведеться боротися із хвилюванням. До речі, доля решти “Х-факторівців” невідома. Рішення про підписання з ними будь-яких контрактів буде прийнято протягом декількох тижнів.

Ірина Борисюк працює над власним альбомом

Незважаючи на нові клопоти, Ірину Бюрисюк не покидає мрія про співочу кар’єру. Зараз вона працює над власним альбомом.

– Мені б хотілося мати кілька власних пісень, з якими я б могла виступати перед своїми шанувальниками. Скажімо, коли приїжджаю в Тернопіль, я б хотіла виступити перед своїми учнями (Ірина викладає в музичній школі – авт.) із власною програмою. Мене часто запитують, який із номерів на проекті мені найбільше сподобався. Всі вони дорогі для мене, адже це мої діти, над якими я працювала і в яких виклалась сповна, але я не можу сказати, що хоча б один з них розкрив мене повністю. Автобіографічною для мене стала пісня Анастасії Приходько «Мама». Композиція  була добре вокально виспівана, а номер старанно відпрацьований. Втім, мені хочеться знайти пісню на 100% свою. Поки що напрацювань та конкретних пропозицій небагато, проте я відзначила для себе кілька романсів.

Під час шоу Ірина Борисюк закохала в себе не тільки глядачів, а й свого наставника Сергія Сосєдова, який називав її не інакше, як «мій білий діамант». Між музичним критиком та співачкою практично одразу склалися дружні стосунки. Іноді під час розмови з тернополянкою він навіть переходив на українську.

– Не повірите, але нам завжди працювалось дуже комфортно та гладко. Він дуже переживав за мене і повністю віддавався проекту. Ми жодного разу не конфліктували, а своїми ідеями тільки доповнювали один одного. Я думаю, ми продовжуватимемо спілкуватися і після шоу. Він запропонував мені свою допомогу і наказав при потребі звертатися до нього, – каже Ірина.

Під час останнього ефіру Сергій Сосєдов сказав, що захоплюється силою характеру своєї підопічної. «Ірина залишила шоу достойно. Вона не пролила жодної сльозинки. Найбільше засмутилась її дочка, яка була на ефірі. Ірина ніяк не могла заспокоїти її. Сама ж Іра трималася, як це годиться справжньому бійцеві».

Півфіналістка «Х-фактора» сумує за колишнім життям

Тернополянка увійшла у півфінал шоу і стала однією з шести кращих виконавців України.

– Звичайно, я хотіла потрапити у фінал, але сталось так, як сталося, – говорить Ірина. – Усе, що було у моїх силах, я для цього зробила. Кожну пісню намагалася пропустити через себе. Вважаю, що зі своїми двома виступами у півфіналі, де я виконувала романс і пісню у стилі 80-х, практично впоралася, і вони були не найгіршими. Це я почула і у критиці професіоналів. Проте глядач – непередбачуваний суддя. Можливо, людям не сподобався вибір пісень.

На свята відпочити Ірині практично не вдалося. Вона була у Тернополі всього один день – 31 грудня. Потім знову почалась підготовка до фінального гала-концерту. З викладанням у музичні школі Ірині Борисюк доведеться тимчасово «зав’язати».

– Наступного разу, коли буду вдома, я обов’язково зустрінусь із своїми вихованцями. Я знаю, коли вони дізнаються, що я покидаю школу, це закінчиться сльозами. Мені й зараз телефонують батьки, підтримують мене, а під час шоу надсилали за мене есемески. Результати глядацького голосування стали для мене несподіванкою. Не готувалася до вильоту. Я ж жодного разу не була у номінації, а це означає, що телеглядачі добре голосували за мене. Так хотілося потрапити до фіналу. Хоча для мене і півфінал – перемога.

Водночас Ірина зізнається, що дуже сумує за життям, яке у неї було раніше.

– Я жила дуже просто та непомітно. Ніколи не цінувала того спокою, який у мене був. Зараз я розумію, якими важливими є щоденні деталі. Дуже сумую за домашніми клопотами. У Києві не виконувала подібної роботи, тому дуже хочеться зайнятись хатніми справами. Цей проект багато чого навчив мене. Змінив моє ставлення до рідних та близьких. «Х-фактор» змусив переглянути багато речей у житті. Це цінний досвід.

У проекті Ірина вболівала за колектив «Діти капітана Гранта». Гурт покинув шоу в один день з тернополянкою. Також тернополянка найбільше здружилась із наймолодшою учасницею шоу Тетяною Зотовою. Дівчата жили разом в одній кімнаті. Незважаючи на велику різницю у віці, вони знайшли спільну мову і підтримували одна одну. Таня навіть називала Іру «мамою». Було важко розлучатися з нею, коли вона покидала проект. Але Ірина сподівається, що підтримуватиме зв’язок з учасниками і після шоу.

Незважаючи на те, що тернополянка не стала переможницею шоу, Ірина Борисюк гідно представила своє місто. Вона довела, що Тернопіль – це не тільки файне місто, а й місто талантів.

Зоряна Гарасимів, “Номер один

Коментарі вимкнені.