Посадовці-комунальники намагалися незаконно привласнити понад 400 тисяч гривень

Працівники Тернопільського обласного Управління боротьби з економічною злочинністю викрили незаконну діяльність двох посадовців, ласих до державних коштів. Службовці намагалися обікрасти місцевий бюджет, завищивши вартість та обсяг виконаних робіт в офіційних документах.

Згідно з Програмою реформування та розвитку житлово-комунального господарства Урядом України Управлінню капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації були надані кошти на проведення господарських робіт, зокрема на реконструкцію очисних споруд та облаштування установки біологічної очистки побутових стічних вод на одній з вулиць райцентру Бережани.

На державні кошти спокусилися один з керівників об’єднання сільського комунального господарства та керівник одного з відділів управління капітального будівництва Тернопільської ОДА. Зловживаючи службовим становищем, обидва посадовці склали акт приймання виконаних робіт, в якому умисно завищили об’єми та вартість виконаних робіт.

Однак, як встановили оперативники обласного УДСБЕЗ, реконструкція очисних споруд обійшлася чиновникам лише у 259 тисяч гривень, а решту суми посадовці намагалися приховати у власних кишенях. Внаслідок злочинних дій комунальників державному бюджетові заподіяно збитків на суму понад чотириста тисяч гривень.

У ході перевірок правоохоронці виявили й інші факти зловживань одного з вищезгаданих службовців. Працівники міліції встановили, що під час виконання ремонтних робіт водопровідних мереж в одному з сіл Тернопільського району посадовець привласнив понад сто тисяч державних гривень. За ознаками злочинів, передбачених статтею 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та 366 (Службове підроблення) Кримінального Кодексу України прокуратурою порушені кримінальні справи. Триває розслідування, – повідомляє прес-служба  УМВС України в Тернопільській області.

Коментарі вимкнені.