Правоохоронців зацікавили списки продажних виборців

Представники правоохоронних органів почали збирати свідчення про списки продажних виборців, які були розміщені в інтернеті. Інформація про людей, які, можливо, продали свій голос на президентських виборах на користь Януковича «висів» на Форумі файного міста впродовж двох місяців. Тернополяни, до яких телефонували правоохоронці, припускають, що вони зацікавилась тільки тепер, через публікацію цього матеріалу на сторінках Інтернет-газети «Погляд» та інших Інтернет-видань.

Як розповів «Погляду» Олег Різник, який «вивісив» даний список на Форумі файного міста, правоохоронці телефонували і до нього.

– Я розмістив це посилання на форумі з проханням або підтвердити або спростувати інформацію, – розповідає Олег Різник, – було багато коментарів як з підтвердженням так і зі спростуванням. Зійшлись на тому, що це не списки продажних виборців, а обхідні листи з адресами потенційних “клієнтів”. Багато з учасників тих списків є людьми, які категорично не підтримують ПР.

Пан Різник розповів, що йому прийшло посилання на список з анонімної пошти. Чоловік припускає, що це була масова розсилка, бо такі листи прийшли його друзям і в газети.

Після публікації під назвою “Тернопільський Wikileaks” в редакцію Погляду також почали телефонувати з розпитуваннями та погрозами, щоправда – не представники правоохоронних органів, а відомі тернопільскі громадські діячі. Журналістів наполегливо переконували забрати публікацію про тих людей, які, ймовірно, продали голоси на користь Януковича. Попри те, що самих списків на сайті “Погляду” не було, газета посилалась на інші джерела,  журналістів лякали спочатку міліцією, а потім – хакерськими атаками на сайт. До речі, прізвища залякувачів також були у списках продажних виборців.

Кароліна Говірка

-1 thoughts on “Правоохоронців зацікавили списки продажних виборців

  • 15:45 | 1.02.2011 о 15:45
    Permalink

    а щоб знали як розміщувати інформацію про осіб, яку не можна виставляти публічно.
    Ще б теперка притягнули б до відповідальності тих хто такі чи інші списки, в тому числі програми із індетифікаційними кодами реалізують чи надаюті в інтернеті.

  • 23:48 | 1.02.2011 о 23:48
    Permalink

    та той ханас вже всіх дістав 🙂

Коментарі вимкнені.