Щоб попередити пожежі, на Тернопільщині патрулюють ліси

Ще на початку квітня в Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася нарада-семінар на тему охорони лісів від вогню у пожежонебезпечний період.

Навесні мешканці Тернопільської області намагаються частіше бути на природі, влаштовують пікніки у лісопаркових зонах. Звичайно, містяни не лише прогулюються лісовими галявинами, а й розводять багаття. Не завжди всі ознайомлені з правилами безпечного поводження у лісі, а дехто взагалі нехтує елементарними правилами культури поведінки в лісі, залишаючи купи сміття, а інколи покидають ліс, не погасивши вогнище.

Причиною загоряння лісу може стати й випалювання сухої трави на сільськогосподарських угіддях і вздовж доріг, адже вогонь може розповсюдитися дуже швидко, враховуючи сприятливі для цього погодні умови – сильні вітри-суховії та відсутність дощів.

Аби попередити загоряння лісів, працівники лісових господарств області у найбільш пожежонебезпечний період патрулюють території лісу, а інколи взагалі обмежують доступ до деяких найбільш небезпечних для загоряння лісових ділянок.

Також у період високої пожежної небезпеки, в лісах 5 класу пожежної небезпеки за умовами погоди тимчасово заборонятиметься в’їзд у лісові масиви області автотранспорту та відвідування лісів населенням з метою відпочинку.

Для попередження виникнення лісових пожеж у найбільш вогненебезпечних ділянках лісу влаштовано джерела водопостачання – протипожежні водойми та водонакопичувальні резервуари.

 

Коментарі вимкнені.