Серед українських продуктів подешевшали лише капуста і картопля

За останній місяць серед овочів в Україні найбільше подешевшала капуста і картопля, точних даних пофруктах не має, розповіла аналітик консалтингового агентства “ААА” Марія Колісник, коментуючи динаміку здешевлення фруктів і овочів влітку.

 

“Що стосується овочів, то за останній тиждень можна говорити про 5% здешевлення. Найбільше подешевшала молода картопля, а також дешева капуста, яка почала динаміку зниження вартості раніше усіх”, – підкреслила експерт.

Колісник також додала, що в серпні подорожчання фруктів або овочів не очікується, хоча певне подорожчання було на початку літа.

“На початку літа овочі і фрукти дорожчали, а особливо це торкалося саме фруктів і ягід. Наприклад, цього місяця за несприятливих погодних умов особливо дорожчала малина. Справа у тому, що ягоди практично перестали зберігатися і непридатні для перевезення”, – сказала Колісник.

Нагадаємо, за 5 місяців цього року Україна імпортувала 125 тис. т овочів і картоплі на загальну суму 86 млн грн.

Крім того, основними країнами експортерами плодоовочевої продукції в Україну є Туреччина, Польща, певні об’єми продукції завозяться з Китаю, з Білорусі. Плоди експортують Італія, Греція і Іспанія.

Нагадаємо, що 15 липня у Києві відкрили найбільший у Східній Європі продуктовий оптовий ринок “Столичний”. Він знаходиться на Великій Кільцевій, 110а. На даний момент на ринку працює один павільйон.

За словами комерційного директора ринку В’ячеслава Забеліна, ціни на “Столичному” будуть найнижчі. Але купити товар можна буде тільки оптом – наприклад, не менше 10 кг.

 

Коментарі вимкнені.