Шахрайські “добродійні фонди” губернаторів за місяць “видоїли” підприємців 9 областей

Співробітники Державної служби боротьби з економічними злочинами УМВД України в Одеській області ліквідовували організовану злочинну групу, яка займалася здирництвом грошей у підприємців дев`яти областей України.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на брифінгу заступник начальника Державної служби боротьби з економічними злочинами УМВД України в Одеській області Микола Сич.
За його словами, четверо злочинців створили «добродійні фонди губернаторів» і вимагали від імені віце-губернаторів, зв`язуючись за допомогою телефону з підприємцями, перераховувати на їх рахунки кошти – нібито на допомогу дітям-сиротам.
Особливість, наприклад, фальшивого фонду голови Одеської облдержадміністрації полягала у тому, що «назва і логотип його відрізнялися від реально існуючого добродійного фонду голови Одеської облдержадміністрації Едуарда МАТВІЙЧУКА лише однією буквою», – відзначив М.СИЧ.
За його словами, збій у злочинній схемі стався через помилку однієї з шахрайок: при зверненні до чергового підприємця, одеського віце-губернатора Дмитра ВОЛОШЕНКОВА вона назвала «ВОЛОШЕНКОМ», що викликало підозру у співбесідника, який вирішив з`ясувати достовірність особи здирника грошей.
Як уточнив М.СИЧ, у бесіді про необхідність поповнення «фонду» була фраза: «Раніше цією справою займався Дмитро Волошенко». Підприємця це насторожило, і він зателефонував до приймальні заступника голови ОДА, після чого перевіркою мережі «губернаторських фондів» зайнялися правоохоронні органи.
М.СИЧ також відзначив, що контактні телефони підприємців зловмисники одержували у структурах Промислової палати.
Двох учасників злочинної групи співробітники ДСБЕЗ затримали в Києві, а ще двох, зокрема керівника, – в Одесі. Вже встановлено, що зловмисники протягом місяця зібрали зі 174 підприємців 470 тис. грн.

Коментарі вимкнені.