Шевченко із складною долею

Складна  доля дісталася пам’ятнику Тарасу Шевченку в селі Млинівці, що на Кременеччині. Пам’ятник Кобзареві привезли у село в середині 80-их років минулого століття. Місцевий колгосп тоді носив ім’я Т.Г. Шевченка, тож перед конторою вирішили облаштувати невеликий скверик та встановити скульптуру поета. Проте цього так і не здійснили. Спочатку пам’ятник Шевченку простояв на колгоспному току, потім його забрали на тракторну бригаду, через кілька років знову перевезли на тік. А далі він опинився у бур’янах, під відкритим небом.

Відомий майстер з рогозоплетіння Василь Казновецький – мешканець села  вирішив повернути пам’ятник Кобзареві Млинівцям і навесні минулого року, винайнявши дві фіри, перевіз погруддя у центр села та разом із однодумцями встановив його. Проте впорядкувати територію навколо громада не мала фінансових можливостей. Куди тільки не звертались млинківчани. Проте у владних кабінетах отримували лише порожні обіцянки.

На допомогу прийшли депутати обласної та Кременецької районної рад. Вони доклали чимало зусиль до впорядкування і пам’ятника, і майдану навколо.

Коментарі вимкнені.