Шкляр отримає альтернативну Шевченківську премію 16 квітня

16 квітня в Холодному Яру письменникові Василю Шкляру буде вручено народну Шевченківську премію. Про це повідомив у Львові представник ГО “Холодноярська ініціатива” Андрій Юсов.

Організатори висловили надію, що до цього дня буде зібрано 280 тисяч гривень, адже саме стільки становить розмір Шевченківської премії.

“Вручать безпосередньо в Холодному Яру, коли там буде вшанування пам’яті загиблих героїв”, – додав Юсов.

На премію вже зібрано більш як 60 тисяч гривень, повідомив на прес-конференції сам письменник.

“Мені складно сказати, скільки коштів зібрано. Тиждень тому на рахунку, що відкрито на моє ім’я, було 60 тисяч гривень”, – повідомив Володимир Шкляр.

Письменник також прокоментував запитання журналістів про те, що на народну премію створено кілька альтернативних рахунків зокрема представниками окремих політичних сил: “Це плутає людей. Політики й тут завелися. Спілка письменників відкрила рахунок, і кошти на цьому рахунку контролюю я особисто. Всі кошти, які буде зібрано, підуть на кінофільм, і це ідея-фікс для мене”.

Шкляр також повідомив, що Фонд “Холодноярська республіка” зараз проходить офіційну реєстрацію. “Це тривала тяганина з реєстрацією й дотриманням юридичних моментів. За місяць буде вже створено Фонд і із всіх рахунків без оподаткування можна буде переказати кошти на єдиний рахунок”, – сказав Шкляр.

Нагадаємо, Василь Шкляр 4 березня звернувся до Президента Віктора Януковича із проханням відкласти вручення йому Шевченківської премії доти, поки не буде звільнено “українофоба Табачника”. Після цього Янукович не включив Шкляра в номінацію на премію.

Українські Новини

Коментарі вимкнені.